برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

راز و رمز پخت کوفته

کوفته یکی از غذاهای سنتی در ایرانه که در همه ی شهرها با کمی اختلاف در رسپی تهیه می شود. با ما باشید تا با راز و رمز پخت این کوفته دلبر آشنا شوید.

مواد لازم

  • برنج نیم دانه ایرانی نصف پیمانه
  • لپه نصف پیمانه
  • زعفران دمکرده یک قاشق سوپخوری
  • گوشت چرخکرده 500 گرم
  • پیاز دو عدد
  • تخم مرغ 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • سبزی معطر 200 گرم
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
  • آلو بخارا 10 عدد
  • روغن مایع کمی

طرز تهیه

با این مواد می توانید 6 عدد کوفته تهیه کنید.

لپه را چند ساعت خیس می کنیم و روی حرارت می گذاریم تا نیم پز شود. سپس میکس می کنیم.

برنج را به مدت سه ساعت خیس می کنیم. سپس با 3 لیوان آب روی حرارت ملایم می پزیم. بعد از این که برنج نیم پز شد، زعفران را اضافه می کنیم تا خوش رنگ و زعفرانی شود. سپس کنار می گذاریم تا سرد شود.

یک عدد پیاز را رنده میکنیم و همراه گوشت، برنج و لپه در ظرف می ریزیم. نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه می کنیم. سبزی معطر خرد شده را اضافه می کنیم. سپس مواد را به مدت چند دقیقه کاملا ورز می دهیم تا چسبندگی پیدا کند.

مواد را به شش قسمت حدودا 130 گرمی تقسیم می کنیم. سپس کوفته ها را با دست مرطوب گرد می کنیم. در وسط هر کدام یک عدد آلوی بخارا قرار می دهیم و کاملا به کوفته ها حالت می دهیم. سپس کوفته ها را در یخچال قرار می دهیم تا یک ساعت استراحت کنند.

یک عدد پیاز را ریز خرد می کنیم و در روغن سرخ می کنیم. کمی ادویه و نمک به آن اضافه می کنیم. رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و کاملا سرخ می کنیم. سپس شش لیوان آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا به جوش آید. سپس کوفته ها را یکی یکی و با فاصله به آن اضافه می کنیم.

حرارت باید متوسط و در ظرف باز باشد. مابقی آلوها را نیز در آب آن می ریزیم. بسته به اندازه کوفته ها بین چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت طول می کشد تا کوفته ما آماده شود. پس از خاموش کردن حرارت کمی دارچین روی کوفته ها می پاشیم و سرو می کنیم. نوش جان

فوت و فن

  • برای مغز کوفته می توانیم به دلخواه از پیاز داغ، مغز گردو و زرشک نیز استفاده کنیم.
  • سبزی معطر کوفته شامل تره، جعفری، کمی شوید، ترخون و مرزه است.
  • برای اینکه کوفته ما وا نرود، هم چنین میتوانیم از کمی آرد نخودچی نیز در مواد استفاده کنیم.