فوت و فن خورش بادام کرمانشاهی
هر گوشه از ایران ما پر است از جاذبه ها و فرهنگ های رنگارنگ و خاص
یکی ازین جاذبه های خوشمزه در هر استان، غذاهای سنتی است و یکی از بی نظیرترین این غذاها، خورش خلال بادام کرمانشاه است. غذایی اصیل که پای ثابت مجالس رسمی کرمانشاه است.
مواد لازم خورش بادام کرمانشاهی
- گوشت گوسفندی 300 گرم
- زعفران دم کرده نصف فنجان
- خلال بادام 250 گرم
- روغن محلی 1 قاشق غذاخوری
- پیاز درشت 1 عدد
- گلاب نصف فنجان
- چوب دارچین 1 تکه کوچک
- زرشک سیاه 1 لیوان
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک و زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه خورش بادام
1- پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا شیشه ای و سبک شود.
2- سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید، تفت دهید و به آن زردچوبه و کمی فلفل سیاه اضافه کنید.
3- بعد از چند دقیقه که رنگ گوشت تغییر کرد، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا اصطلاحا رب رنگ باز کند.
4- سپس 4 لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید با در بسته و حرارت ملایم، گوشت بپزد.
5- خلال بادام را پس از شستن، در گلاب خیس کنید تا نرم شود.
6- وقتی آب خورش کم شد، خلال بادام و چوب دارچین را اضافه کنید و اجازه دهید 20 دقیقه دیگر بجوشد.
7- زرشک را با روغن حیوانی کمی تفت دهید و همراه زعفران در اواخر پخت خورش به آن اضافه کنید.
8- چوب دارچین را خارج کرده و نمک غذا را اندازه کنید. بعد از حدود 10 دقیقه غذای شما حاضر است.
9- خورش را در ظرف بریزید و همراه برنج سرو کنید و از طعم این خورش بی نظیر لذت ببرید.
نوش جان
فوت و فن خورش بادام کرمانشاهی
1- برای این خورش و بیشتر خورش های ایرانی بهتر است از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
2- زرشک مورد استفاده در این خورش، زرشک سیاه کرمانشاه است که طعم ملسی دارد. در صورت در دسترس نبودن از زرشک قرمز استفاده شود.
3- چوب دارچین باعث می شود که رنگ خورش تیره نشود.
4- با توجه به ذائقه ی اهل منزل، میتوانید روغن حیوانی را حذف و از کره استفاده کنید.
5- برای تزیین این خورش می توانید از پرک بادام استفاده کنید.
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه