برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

جغور بغور یا حسرت الملوک

جغور بغور یا حسرت الملوک یکی از غذاهای سنتی ایرانه که در قدیم جزء غذاهای ارزان و مختص قشر ضعیف جامعه بود.

جغور بغور غذای مرسوم شهرهای تهران، زنجان، کرمانشاه، رشت، اردبیل و ساری بود، اما داستانی که این غذا را جالب تر کرده ازین قرار است که:

آورده اند که روزی ناصرالدین شاه با خدم و حشم از بازار تهران عبور می کرد که بویی خوشایند مشام مبارک را نوازش نمود.

پیجو شدند و یافتند که این بو از دکان محقری از ته بازار می آید که جگر سفید و جگر سیاه را با پیاز فراوان سرخ می کنند به جهت غذای کارگران و تقریبا ارزان ترین غذای بازار است.

از آنجا که شان و مقام ملوکانه اجازه نمی داد تا شاهنشاه در بازار و در میان عامه ی مردم، غذا تناول کنند، ایشان بلافاصله به کاخ گلستان رفتند و دستور دادند گوسفند فربه ای را ذبح کنند و غذایی در خور شان ملوکانه مهیا کنند.

مطبخیان رفتند و آمدند و شستند و پختند و غذا را در مجمعی مسین برای ایشان آوردند. قبله ی عالم می خورد و با حسرت سر تکان میداد و می گفت: این غذا، آن غذا نیست.

اینگونه شد که حسرت آن غذای بازاری به دل ملوکانه ماند و حسرت الملوک نام گرفت.

می ریم که داشته باشیم یه غذای باحال قدیمی از کف بازار تهرون

مواد لازم

  • جگر، دل، قلوه یک دست
  • جگر سفید نیم دست
  • پیاز 1 کیلو
  • سیب زمینی 4 عدد
  • گوجه فرنگی 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
  • روغن برای سرخ کردن مقداری

سیب زمینی ها را خرد کرده و سرخ می کنیم و کنار می گذاریم.پیازها را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم. هنگامی که رنگ آن کمی تغییر کرد، مخلوط دل و جگر و قلوه ی خرد شده را به آن اضافه می کنیم و همراه ادویه سرخ می کنیم. سپس رب را اضافه می کنیم و تفت میدهیم. گوجه فرنگی ها را پوست گرفته و رنده می کنیم و به مواد اضافه می کنیم. با اندازه کردن نمک غذا و مخلوط کردن سیب زمینی های سرخ شده، غذای ما آماده است. نوش جان

فوت و فن

  • در صورت تمایل می توانیم گشنیز خرد شده و کمی دارچین روی جغوربغور بریزیم.
  • بهتر است این غذا را همراه لیمو ترش تازه سرو کنیم.