برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

آش بلغور

آش بلغور یکی از آش های سنتی ایران است که به خاطر استفاده از بلغور گندم و حبوبات و سبزیجات و گوشت غذای فوق العاده کاملی به شمار میرود. این موضوع به علاوه طعم بی نظیر آن، باعث شده طرفداران بسیاری داشته باشد.

مواد لازم آش بلغور

  • نخود نصف پیمانه
  • لوبیا چیتی  نصف پیمانه
  • عدس نصف پیمانه
  • ماش نصف پیمانه
  • بلغور گندم یک پیمانه
  • سبزی آش یک کیلوگرم
  • پیاز یک کیلوگرم
  • نعناع خشک مقداری
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه مقداری
  • روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
  • عصاره قلم یا گوشت در صورت تمایل

طرز تهیه

نخود و لوبیا را با هم و عدس و ماش را با هم از روز قبل خیس می کنیم. در طول این زمان چند بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخ حبوبات کم شود. سپس آن را جداگانه می پزیم تا کاملا نرم شوند ولی شکل خود را حفظ کنند.

بلغور گندم را پاک کرده و می شوییم و با کمی آب گرم برای مدت یکی دو ساعت خیس می کنیم.

پیازها را خلالی خرد کرده و با کمی نمک و زردچوبه سرخ می کنیم تا طلایی رنگ و ترد شوند.

سبزی آش ما مخلوطی از تره، گشنیز، جعفری و اسفناج یا برگ چغندر است. آن را پاک کرده، ضدعفونی کرده و می شوییم. سپس کمی خرد می کنیم. لازم نیست سبزی را خیلی ریز خرد کنیم.

قابلمه ی مناسبی را روی حرارت قرار می دهیم و تا نصف آب می ریزیم. وقتی به جوش آمد، بلغور گندم، سبزی، حبوبات پخته شده و دو قاشق زردچوبه می ریزیم. سپس اجازه می دهیم با حرارت متوسط دو ساعت بجوشد و کاملا پخته شود.

در این مرحله اگر از آب قلم استفاده کنیم، طعم آش بلغور ما بسیار بهتر شده و مغذی تر می شود.

وقتی آش ما غلیظ شد، باید هر چند دقیقه یکبار آن را هم بزنیم تا ته نگیرد.

نمک غذا را اندازه می کنیم و چند قاشق پیاز سرخ شده به آن اضافه می کنیم.

نعناع خشک را کمی می ساییم و به همراه کمی زردچوبه در روغن سرخ می کنیم.

حرارت را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم ده دقیقه در قابلمه بسته بماند تا کمی جا بیفتد.

برای تزیین روی آش از پیاز داغ و نعناع داغ استفاده می کنیم و همراه کشک سرو می کنیم.

آش بلغور خوشمزه و بسیار مغذی آماده است. نوش جان

فوت و فن

  • در صورت تمایل می توانیم از قرص گوشت به جای آب قلم استفاده کنیم.
  • میتوانیم به جای نعناع از سوسن عنبر استفاده کنیم. سوسن عنبر از خانواده ی نعناع و پونه است. شبیه نعناع و با عطی ملایم. این سبزی برای کسانی که معده درد دارند بسیار مناسب است.