برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

راز و رمز ترشی بادمجان خانگی

راز و رمز ترشی بادمجان خانگی

ترشی ها یکی از چاشنی های ایرانی است که به خصوص در فصل زمستان علاقمندان زیادی دارد، ولی در بین انواع گوناگون ترشی ها، ترشی بادمجان یکی از محبوب ترین هاست. با هم طرز تهیه این ترشی محبوب و همه پسند را مرور می کنیم.

مواد لازم

  • بادمجان قلمی کوچک 1 کیلوگرم
  • سرکه به میزان لازم
  • سیر یک بوته
  • هویج 250 گرم
  • فلفل سبز 150 گرم
  • سبزی معطر خشک شده نصف پیمانه
  • نمک و زردچوبه و ادویه ترشی به میزان لازم

طرز تهیه

ابتدا تمامی سبزیجات را شسته، ضدعفونی کرده و خشک می کنیم.

سپس بادمجان ها را در ظرفی میچینیم و دو لیوان سرکه به آن اضافه می کنیم و به مدت یک ربع روی حرارت می گذاریم تا کمی پخته شود. دقت کنید بادمجان ها نباید له شوند.

سیر و هویج و فلفل سبز را رنده یا میکس می کنیم. 2 قاشق مرباخوری نمک، کمی زردچوبه و ادویه ترشی به آن اضافه می کنیم.  سبزی معطر خشک شده را نیز روی مواد می ریزیم و کنار می گذاریم.

بادمجان ها را پس از پختن، از قابلمه خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا خنک شوند. سپس با یک چاقو، برش کوچکی در آن ها ایجاد می کنیم. کمی از مخلوط مواد را داخل شکم بادمجان قرار می دهیم.

سپس بادمجان های شکم پر را در ظرفی (ترجیحأ شیشه ای) می ریزیم و به میزان لازم روی آن ها سرکه می ریزیم تا کاملا سرکه روی آن را بپوشاند. پس از یک هفته تا ده روز ترشی بادمجان خانگی ما آماده است. نوش جان

نکته ها

  • این ترشی بهتر است در یخچال نگهداری شود.
  • ادویه ترشی مخلوطی از زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، گلپر ساییده شده، سیاه دانه و زنجبیل است. این ترکیب علاوه بر طعم عالی، در طب سنتی خاصیت دارویی دارد مثلا گلپر باعث تقویت معده شده یا زنجبیل سردی ناشی از سرکه را از بین می برد.
  • ترکیب سبزی معطر شامل مرزه، ترخون و نعناع است.