برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

صفر تا صد رشته پلوی مجلسی

رشته پلوی مجلسی، یک غذای ساده و خوش طعم ایرانی است. در داستانهای قدیمی نقل شده است که هر بار گرفتاری یا سردرگمی در خانواده ای پیش می آمد، این غذا را تهیه می کردند تا به اصطلاح سررشته ی کار خود را پیدا کنند. خصوصا در شب چهارشنبه سوری که به نیت سال جدید این غذا طبخ میشد.

ترکیبات

  • برنج 4 پیمانه
  • رشته پلویی 2 پیمانه
  • گوشت چرخکرده 400 گرم
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • آرد نخودچی کمی
  • زعفران دم کرده 2 قاشق سوپخوری
  • نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به میزان لازم

فوت و فن

برای یک رشته پلوی مجلسی خوش طعم، برنج را از چند ساعت قبل با مقدار کمی نمک خیس می کنیم. سپس مثل باقی پلوها آبکش می کنیم. با این تفاوت که دو سه دقیقه قبل از آبکشی، رشته را در آن می ریزیم و مخلوط می کنیم.

کف قابلمه کمی روغن می ریزیم. ته دیگ مورد نظرمان را می کذاریم. زعفران آب کرده را روی آن می ریزیم و رشته پلو را با حرارت بسیار کم، دم می کنیم.

گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده آب گرفته و نمک و ادویه مخلوط می کنیم. کمی ورز می دهیم. اگر انسجام لازم را نداشت، از کمی آرد نخودچی استفاده می کنیم. سپس مواد گوشتی را به شکل گلوله های کوچک شکل می دهیم. سپس در روغن داغ سرخ می کنیم. در انتهای پخت، حرارت را بسیار کم می کنیم و در ظرف را می بندیم تا کاملا پخته شود.

بعد از نیم ساعت تا چهل دقیقه، برنج ما دم می کشد. آن را در ظرف مورد نظر می کشیم و کوفته های قلقلی را دور آن می چینیم. رشته پلوی مجلسی ما آماده است. نوش جان

نکته ها ی آشپزی

بهتر است رشته را به دو تا سه قسمت تقسیم کنیم و پس از ریختن آن در برنج، یک قاشق کره یا روغن نیز اضافه کنیم.

برای سرو این غذا می توانیم از کشمش سرخ شده نیز استفاده کنیم.