برای مشاهده یافته ها از کلید Enter و برای خروج از کلید Esc استفاده کنید.

طرز تهیه خاگینه مغزدار یا قیقناق

خاگینه مغزدار یا قیقناق، یکی از انواع مختلف خاگینه هاست که به صورت سنتی بیشتر برای صبحانه تهیه میشود.

مواد لازم برای خاگینه مغزدار

  • گل محمدی به میزان لازم
  • ماست 3 قاشق غذاخوری
  • آرد 3 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ 3 عدد
  • آب یک لیوان
  • زعفران آب شده به میزان دلخواه
  • شکر نصف لیوان
  • هل به میزان لازم
  • دارچین به میزان لازم
  • گردوی خرد شده نصف لیوان
  • بکینگ پودر نصف قاشق مرباخوری

طرز تهیه

ابتدا آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا کم کم بجوشد و شربت قوام بیاید. سپس زعفران آب شده و گل محمدی یا گلاب در آن بریزید و کنار بگذارید.

هل آسیاب شده و دارچین پودر شده و مغز گردوی خرد شده را در ظرفی مخلوط کنید.

تخم مرغ را با هم زن خوب بزنید تا پف کند. ماست را با چنگال یک دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست شود و به تخم مرغ اضافه کنید.

آرد و بکینگ پودر را الک کرده و به مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه می کنیم و با لیسک هم می زنیم.

تابه را با کمی روغن یا کره چرب کنید و روی حرارت بگذارید تا گرم شود. در اینجا دو روش وجود دارد. اگر زمان و حوصله دارید، مواد را تک تک و مثل پن کیک در تابه بریزید و سرخ کنید.

یا اینکه نیمی از مواد را به صورت قالبی در تابه بریزید. کمی که خودش رو گرفت، مخلوط هل و دارچین و گردو را روی مواد بریزید و بعد با باقی مواد روی آنها را کاور کنید.

وقتی یک طرف خاگینه مغزدار ما سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دوم هم کاملا سرخ شود.

سپس شربت را روی آن بریزید تا به خورد مواد برود. در ظرف مناسب بکشید. به دلخواه با پودر گل یا دارچین و گردو تزیین کنید. برش بزنید و از طعم خوب آن لذت ببرید. خاگینه مغزدار یا به قول هم وطنان آذری ما قیقناق آماده است. نوش جان